Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
cienka kiełbasa 2 pętka
wędzony boczek 40 dag
koncentrat pomidorowy
ketchup pikantny
bazylia
czosnek
majeranek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
sól
pieprz
cebula 3 cukrowa

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku

Fasolę opłukujemy w letniej wodzie, następnie wlewamy 2,5 litra wody i zostawiamy na 12 godzin. następnie gotujemy fasole w tej samej wodzie z dodatkiem ziela i listków laurowych około 1 h. Boczek i kiełbasę kroimy w większą kostkę,podsmażamy na patelni i dodajemy do fasolki. Tak samo cebulę. Dalej gotujemy, gdy fasolka będzie juz miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, przyprawy. Fasolke doprawiamy wg własnego uznania /mozna dodać więcej lub mniej koncentratu, przypraw/.

Podajemy ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 11.11.2012 20:04
dobre
Renata16 02.07.2012 23:45
jedna z moich ulubionych
ZEWA 14.09.2011 19:34
uwielbiam fasolkę
ZEWA 14.09.2011 19:34
uwielbiam fasolkę
kotlet 18.07.2011 23:22
uwielbiam
Misiek1 17.08.2010 10:56
To jest to co małe tygryski lubią najbardziej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak