Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola Jaś

    1 kg
  • cienka kiełbasa

    2 pętka
  • wędzony boczek

    40 dag
  • koncentrat pomidorowy

  • ketchup pikantny

  • bazylia

  • czosnek

  • majeranek

  • listki laurowe,

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • sól

  • pieprz

  • cebula

    3 cukrowa
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolę opłukujemy w letniej wodzie, następnie wlewamy 2,5 litra wody i zostawiamy na 12 godzin. następnie gotujemy fasole w tej samej wodzie z dodatkiem ziela i listków laurowych około 1 h. Boczek i kiełbasę kroimy w większą kostkę,podsmażamy na patelni i dodajemy do fasolki. Tak samo cebulę. Dalej gotujemy, gdy fasolka będzie juz miękka dodajemy koncentrat pomidorowy, ketchup, przyprawy. Fasolke doprawiamy wg własnego uznania /mozna dodać więcej lub mniej koncentratu, przypraw/.

Podajemy ze świeżym pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

11.11.2012 20:04
dobre

Renata16

02.07.2012 23:45
jedna z moich ulubionych

ZEWA

14.09.2011 19:34
uwielbiam fasolkę

ZEWA

14.09.2011 19:34
uwielbiam fasolkę

kotlet

18.07.2011 23:22
uwielbiam

Misiek1

17.08.2010 10:56
To jest to co małe tygryski lubią najbardziej.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat