Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bukiet warzyw

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

warzywa

kalafior 1/3 szt
brokuł 1/2 szt
fasolka szparagowa 25 szt
marchew 1 szt
jajka ugotowane na twardo 1 szt

sos czosnkowy

Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
bazylia 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bukiet warzyw

Kroki postępowania

1
Warzywa ugotować na parze albo tradycyjnie z dodatkiem soli, cukru i kucharka
Krok 1 - Bukiet warzyw foto
2
Ułożyć warzywa na płaskim talerzu lub okrągłym półmisku. W środek położyć ugotowane jajo ze ściętą kocówką
Krok 2 - Bukiet warzyw foto
3
Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać
Krok 3 - Bukiet warzyw foto
4
Na jajko położyć czapeczkę z pomidora. Na pomidorze zrobić kropki z sosu. Resztą sosu polać wszystkie warzywa
Krok 4 - Bukiet warzyw foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 28.07.2015 21:54
Pięknie podane
Poison1988 27.07.2015 10:41
dobre i lekkie jedzonko :)
Bernadeta1 27.07.2015 00:31
smaczne jedzonko
Małgorzata Pin 26.07.2015 22:13
Fajny pomysł.
bogusia 82 26.07.2015 21:23
Świetnie podane:)
olyabuziaczek 26.07.2015 16:32
wygląda smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak