Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z serem i ogórkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

mięsa mielonego z udźca indyka 800 g
jajko 2 szt
kaszy manny 2 łyżki
sera Camembert naturalny 120 g
serka topionego śmietankowego 100 g
ogórki konserwowe 4 szt
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3 łyżki
oregano 1,5 łyżeczki
Bazylia suszona Prymat 1,5 łyżeczki
tymianek duża szczypta
Papryka ostra mielona Prymat duża szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

na wierz

olej
oregano
Rozmaryn suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z serem i ogórkiem


Połączyć mięso z przyprawami,kaszą manną i jakiem. Ser i ogórki
pokroić w kostkę. Z mięsa uformować prostokąt,na środku rozłożyć
ser i ogórki.Zwinąć, włożyć do podłużnej formy (25x11 cm) wierz
posmarować olejem,posypać przyprawami. Piec przez 70 minut w piekarniku
rozgrzanym do temperatury
180 stopni. Ostudzić a następnie wstawić do lodówki.

Pieczeń świetnie nadaje się na obiad np.dodatkiem sosu grzybowego,lub
zimna jako dodatek do kanapek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 12.02.2017 19:08
Super pieczeń.
Ela15 08.06.2016 06:30
na pewno wspaniale smakuje
MAR3STA 14.10.2015 19:31
pyszna pieczeń
adelajda 06.10.2015 11:41
Wiesz co jesz :)
Margo1 27.08.2015 18:30
Na pewno smakowita pieczeń

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak