Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skubaniec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
margaryna 1 kostka
cukier 5 łyżek
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
mąka 60 dag
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Skubaniec

Żółtka utrzeć z cukrem i tłuszczem, dodać mąkę z proszkiem i wyrobić ciasto. Podzielić na trzy części. Pierwszą położyć na blasze. Ułożyć wypestkowane wiśnie. Drugą część wymieszać z kakao i rozkruszyć na wiśnie. Z białek ubić pianę ze szklanką cukru i wlać na blachę. Trzecią część pokruszyć na pianę z białek. Piec w temperaturze 200 stopni około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 04.06.2012 22:06
Z chęcią bym spróbowała :)
kamyk 29.05.2012 09:04
fajny ten skubaniec
Fiffi 27.02.2012 23:46
takie szybkie ciacho jak lubie
Elżbieta17 27.02.2012 18:33
smaczny deser:)
kriso 04.02.2012 08:21
do zrobienia bez wysilku
jerry1 26.01.2012 13:10
rewelacyjny
ajres 18.01.2012 21:03
super
Marzena34 14.01.2012 20:50
wspaniały
krystyna24 29.08.2011 23:00
fajne
marta1371 27.07.2011 22:07
Lubię takie ciasto
Iwona51
Iwona51 25.07.2011 11:02
fajny ten twój skubaniec
aleksa123 14.07.2011 15:20
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak