Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filety pstrąga z grilla

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z pstrąga 3 filety
cytryna 1 szt
Sól morska ziołowa Prymat w młynku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: filety pstrąga z grilla

Bierzemy jedną cytrynę. Sparzamy ją wrzącą wodą. Bierzemy tarkę i ścieramy skórkę z cytryny, następnie kroimy tą cytrynę na cienkie plasterki. Filety pstrąga kładziemy na deskę i odkrawamy skórę. Ja tnę fileta na pół. Przekładam go na folię typu pazłotko. Posypuję ją skórką z cytryny solą ziołową, pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb. Na drugiej stronie robię tą samą czynność z przyprawami.Na wierzch przyprawionego fileta układamy plasterki cytryny. Zawijamy rybę w kosteczkę pazłotkiem. Układamy na grilla i pieczemy około 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak