Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w ajerkoniaku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 1 kg
mleko 1 szkl.
żółtko jajek 2 szt.
ajerkoniak 50 ml
cukier puder 2 łyżki
aromat waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w ajerkoniaku

Zagotowujemy mleko z aromatem w rondelku. W drugim garnuszku ubijamy na parze żółtka z cukrem pudrem, dolewamy gorące mleko i ubijamy na małym ogniu, aż powstanie krem. Wlewamy alkohol, mieszamy, zdejmujemy z ognia. Umyte truskawki przekrawamy, układamy w salaterce i zalewamy ciepłym jeszcze kremem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 03.08.2012 09:52
rewelacja
Ewa104 19.10.2011 16:46
Bardzo smakowity kąsek. Aż wzroku nie mogę oderwać.
Ewa104 19.10.2011 16:45
Bardzo smakowity kąsek. Aż wzroku nie mogę oderwać.
smakoszek 01.10.2011 09:06
warto się skusić
Ewa111 17.06.2011 19:17
ciekawy pomysł na podanie truskawek
kuklik 08.04.2011 09:55
aż mnie z głodu ściska na widok
wolochski 20.02.2011 21:52
Super
Krystyna32 17.02.2011 09:18
ale pyszne
Ines 28.12.2010 13:02
musi byc pyszne :)
Izka192 27.12.2010 11:36
Super wygląda.
Anna169Hosz 03.12.2010 10:19
Trzeba wypróbować...zapowiada się smacznie.
Islanzadi 27.10.2010 12:45
Świetne :)
iwona332 26.09.2010 23:58
super
hastalavista 18.09.2010 01:16
cudowne!
aranka 16.09.2010 09:47
pysznie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak