Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagody na zimę Zewy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 2 kg
cukier 800 g
żelfix 2 op u mnie konfitur fix

Porada

konfitur fix 2 opakowania po 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Jagody na zimę Zewy

Jagody przebrać, szybko opłukać i odcedzić na sicie.
Przełożyć je do garnka, wsypać cukier wymieszany z konfitur fix i wszystko wymieszać.
Wszystko doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty.
Gorącą konfiturą napełnić słoiczki i szybko, szczelnie zakręcić zakrętki.
Zostawić do wystudzenia a potem przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 27.07.2015 20:03
u mnie muszą bo mam mało
wyattearp 27.07.2015 16:53
u mnie zimy nie dotrwają
ZEWA 27.07.2015 09:56
Sposób przygotowania bardzo szybki i na zimę będą jak znalazł :)
jagoda5913 25.07.2015 18:11
Dobre na zimę
cukiereczek 25.07.2015 16:55
jak zawsze ciekawie i smacznie
Bernadeta1 25.07.2015 16:18
zawsze robię kilka słoiczków jagód zasypanych cukrem ale takie konfitury na pewno bardziej smaczne
aginaa 25.07.2015 16:00
muszą być dobre
bietka 25.07.2015 15:48
takie jagody to ja bardzo lubię :)
olkaaa 25.07.2015 14:48
uwielbiam jagody
Ewa Wojtaszko 25.07.2015 14:43
tak jeszcze nie robiłam,zazwyczaj zasypuje jagody cukrem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak