Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielona sałata do obiadu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sałata zielona 1 główka
ogórek sałatkowy 1 sztuka
słonecznik łuskany 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
olej z orzechów włoskich 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zielona sałata do obiadu

Sałatę umyć. Poszarpać na mniejsze kawałeczki. Ogórka obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do sałaty. Dodać 2 łyżki posiekanego szczypiorku. Wymieszać oliwę z olejem. Polać sosem sałatkę, doprawić solą. Posypać prażonym słonecznikiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.01.2016 16:20
lubię tak podaną sałatę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak