Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blanszowana cukinia mrożona na zimę.

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia dowolna ilość

Porada

Mrożę wszelkie nadwyżki cukinii. Mieszam odmiany. Używam do lecza i zup w zimie.

Przepis i sposób przygotowania na: Blanszowana cukinia mrożona na zimę.

Cukinie umyć, obrać. Pokroić w kostkę. Jeżeli cukinia jest przerośnięta usunąć miąższ z pestkami. Zagotować wodę. Wrzucać cukinię porcjami do gotującej się wody, gotować 2 minuty. Następnie przełożyć na sito i przelać zimną wodą. Wkładać do woreczków przeznaczonych do mrożenia. Porcje uzależniam od późniejszego zastosowania, mniejsze porcje na zupę, większe na leczo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 25.07.2015 17:20
nigdy nie mroziłam jeszcze cukinii

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak