Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek homogenizowany waniliowy

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg półtłusty w kostce 500 gram
jogurt naturalny 400 gram
cukier 4-5 łyżek
laska wanilii 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Serek homogenizowany waniliowy

Twaróg przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy cukier i jogurt naturalny. Całość miksujemy do czasu uzyskania w miarę jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy ziarenka z 1 laski wanilii i mieszamy łyżką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 26.07.2015 10:31
To nie jest proces homogenizacji...,a zwyczajne miksowanie w celu uzyskania jednolitej konsystencji.
miksowanie 17.09.2023 09:46
Do najbardziej popularnych należą: Homogenizatory mechaniczne i nożowe - w których homogenat otrzymywany jest poprzez rozdrobnienie materiału przy pomocy wirujących z dużą szybkością ostrzy Homogenizatory łopatkowe - homogenat otrzymuje się poprzez rozcieranie materiału rytmicznymi ruchani łopatek o ścianę urządzenia Homogenizatory kulkowe (tzw. młyny) - do rozdrabniania wykorzystywane są specjalne kulki wykonane z materiału odpowiednio dobranego do rodzaju rozdrabnianego produktu
Kluska_87 25.07.2015 18:15
fajny pomysł
Helena63 25.07.2015 11:06
fajnie że dodajesz prawdziwą wanilię
Róża1 25.07.2015 08:22
bardzo ciekawy przepis !!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak