Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 250 gram
pieczarki 200 gram
cebula 1 sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
mąka 2 łyżki
woda ok. 2 szklanki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Wątróbki drobiowe oczyszczamy i myjemy. Przesmażamy na maśle, a następnie oprószamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami foto
2
Pieczarki oczyszczamy, myjemy i kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w ćwierć plastry. Całość oprószamy lekko solą i odparowujemy.
Krok 2 - Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami foto
3
Odparowane pieczarki z cebulą dodajemy do wątróbki, zalewamy wodą i zagotowujemy.
Na koniec sos zagęszczamy mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody i ponownie zagotowujemy.
Krok 3 - Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariuszek8 05.09.2015 10:12
pyszniutka wątróbka.
Aannkaa82 24.07.2015 16:17
fajny pomysł na wątróbkę ;)
Ewa Wojtaszko 24.07.2015 15:19
lubię takie obiadki :)
Agnieszka-87-25 24.07.2015 15:01
apetyczne to
Róża1 24.07.2015 08:54
świetny pomysł !!!!!!!!!!!!
Pani Domu 24.07.2015 08:48
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak