Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek ze szparagami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi zielone 4 sztuki
ser biały 115 gram
cebula biała 1/2 sztuki
ogórek zielony 100 gram
rzodkiewka 1/2 pęczka
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek ze szparagami

Kroki postępowania

1
Szparagi umyć, obrać. Przekroić na pół, przełożyć do miski i zalać wrzątkiem na około 5-7 minut. Następnie przełożyć na sito aby woda dobrze odpłynęła. Pokroić w cieniutkie plasterki.
Krok 1 - Twarożek ze szparagami foto
2
Do miski przełożyć ser i rozkruszyć go widelcem. Dodać kawałki szparagów
Krok 2 - Twarożek ze szparagami foto
3
Cebulkę drobno poszatkować. Sprawione rzodkiewki pokroić w małą kostkę
Krok 3 - Twarożek ze szparagami foto
4
Ogórki umyć i razem z e skórką pokroić w średniej wielkości kostkę.Wszystkie składniki pasty dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Twarożek ze szparagami foto
5
Doprawić do smaku i dodać łyżkę jogurtu, ponownie wymieszać. Jeśli masa będzie zbyt sypka dodać drugą jogurtu i wymieszać po raz ostatni. Odłożyć do lodówki na około 20-30 minut. Smacznego!
Krok 5 - Twarożek ze szparagami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 22.07.2015 22:04
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak