Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula duszona w śmietanie

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 6 sztuk
smalec 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
śmietana 1/3 szklanki
koperek 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula duszona w śmietanie

Cebulę obrać, pokrajać w plastry, wrzucić na rozgrzany olej i chwilę poddusić. Mieszać od czasu do czasu żeby się nie przypaliła.Po kilku minutach podlać gorącą wodą i dusić do miękkości. Dodać śmietanę, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 11.08.2011 20:52
lubię cebulę ale ze śmietaną nie próbowałam
Iwona51
Iwona51 17.12.2010 12:26
Lubię cebulkę pod każdą postacią
plocia 25.08.2010 13:30
ze śmietaną też nie robiłam, ale są gusta i guściki
lucyna15
lucyna15 18.08.2010 10:58
ooo lubie cebulke wiec sprawdze jak smakuje !
Monika193
Monika193 18.08.2010 10:51
ja ogolnie bardzo lubie cebule, wiec sobie wymyslam takie specjaly, ta jest pyszna
RenataZ-et 18.08.2010 10:36
Hmmm, nigdy nie jadłam duszonej cebulki ze śmietaną...-ciekawa jestem jaki ma smak? Trzeba będzie wypróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak