Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak na piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 1,5 kg
piwo w puszce jasne 1
przyprawa do potraw Kucharek
Zioła prowansalskie suszone Prymat
cebula biała 1
ząbek czosnku 2
olej
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak na piwie

Kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć kurczaka w środku rozmiażdżonym ząbkiem czosnku, papryką w proszku, przyprawą kucharek i pieprzem. Tak samo przyprawić kurczaka z zewnątrz, popryskać olejem. Odciąć starannie wieczko z puszki, odlać pól piwa a do reszty dodać pokrojoną cebulę, ząbek czosnku, zioła prowansalskie. Kurczaka umieścić na stojąco na puszce z piwem i piec ok 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzejek malutki 21.02.2013 18:08
ciekawe
MagdaXXX 18.03.2012 08:04
bardzo smacznie wygląda
stokrotka 10.10.2010 08:52
Wychodzi pyszny, tylko ja stosuję szklana butelkkę.
Magda60 09.10.2010 21:42
ciekawa propozycja
iwona332 18.09.2010 15:39
super
dorlil 17.08.2010 23:52
intrygujący przepis
dorota20w1 17.08.2010 23:49
ja polecam piec na piwie w butelce małej
unikat23 16.08.2010 22:35
Witam, w tym przepisie nastąpiła pomyłka waga kurczaka ma być ok. 1,5 kg

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak