Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Beziki

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 2 sztuki
cukier drobny 120 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Beziki

Białka jajek ubijamy na sztywną pianę, następnie cały czas ubijając dodajemy po 1 łyżce cukru (każdą kolejną dodajemy dopiero, gdy poprzednia porcja cukru się rozpuści).
Sztywną masę bezową przekładamy do rękawa cukierniczego z dowolną tylką. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskami małe beziki (można też duże, jednak wtedy czas suszenia będzie dłuższy).
W zależności od wielkości, bezy suszymy ok. 60-90 minut w temperaturze 110 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 22.07.2015 23:12
ślicznie wyszły ci te beziki
Saga123 22.07.2015 19:55
PYCHOTA :)
ben-ka 22.07.2015 19:35
Prześliczne.
ania2610 22.07.2015 19:13
beziki idealne w sam raz na kęsik!
krokus 22.07.2015 17:50
jakie ładne :)
adelajda 22.07.2015 15:52
Sliczne bezy :)
MarcinGotuje.pl 22.07.2015 15:39
a mi nigdy jeszcze nie wyszly bezy... ;) bede musial sprawdzic ten przepis
inka2012 22.07.2015 15:33
super wyglądają :)
mirosława4 22.07.2015 14:28
piękne jak z obrazka :)
Zdzisław 22.07.2015 14:07
takie słodkości bardzo lubię
Czyki 22.07.2015 13:49
Jakie piękne idealne:)
Marta Ryżek-Kalkowska 22.07.2015 12:19
BARDZO UROCZE :)
Aannkaa82 22.07.2015 11:06
Idelany kształt :) Bardzo lubie beziki
Helena63 22.07.2015 10:48
bardzo ładne ci wyszły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak