Jajka z piekarnika

Jajka z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • słonina

    3-4 dkg
  • bułka

    4 kromki
  • masło

    1 łyżka
  • kiełbasa

    10 dkg
  • boczek wędzony

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę obrać ze skórki, pokroić w kostkę, usmażyć na maśle na patelni. Słoninę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na małym ogniu, wyjąć skwarki na talerzyk. Na tłuszczu ze słoniny lekko podsmażyć pokrojony w kostkę boczek i kiełbasę obraną ze skórki. Skwarki z wędliny przełożyć do miseczki z grzankami, wymieszać. Pozostały tłuszcz przelać z patelni do żaroodpornego naczynia, wbić do niego jajka, tak, aby żółtka się nie rozlały, pospać je grzankami z wędliną. Wstawić do nagrzanego piekarnika na parę minut, tak, aby białka się ścięły.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Miki

04.04.2012 20:59
super

RenataZ-et

03.10.2011 00:24
bardzo fajne :)

Seba

14.06.2011 14:43
smaczne

Margo1

19.08.2010 14:37
Też tak myślę

MAŁGORZATA108

17.08.2010 22:19
Fajny pomysł, ale chyba tylko na niedzielę, bo na zwykły dzień wydaje mi sie zbyt czasochłonny.

plocia

17.08.2010 09:16
ale to smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat