Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta paprykowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 duża
ser feta 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta paprykowa

Paprykę dokładnie myjemy. Układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze i wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy 20-25 minut.
Po upieczeniu paprykę delikatnie przekładamy do garnka, nakrywamy pokrywką i studzimy. Gdy będzie zimna ściągamy skórkę i usuwamy gniazdo nasienne.
Miąższ przekładamy do pojemnika blendera, dodajemy lekko rozdrobniony ser feta i blendujemy do czasu połączenia składników. Podajemy ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak