Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 sztuka
jabłka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
brzoskwinie w puszce 1 puszka
ogórki konserwowe 4 sztuka
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula czerwona 1 sztuka
oliwa 3 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską kroimy w cienkie paski i układamy w dużej misce.
Krok 1 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
2
Jabłko obieramy ze skórki i oczyszczamy, następnie kroimy w nieduże talarki. Oczyszczoną paprykę kroimy w niedużą kostkę.
Krok 2 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
3
Kukurydzę z puszki odcedzamy z zalewy. Dodajemy do reszty składników.
Krok 3 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
4
Brzoskwinię z puszki osuszamy z soku, następnie kroimy w średniej wielkości kostkę.
Krok 4 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
5
Na koniec dodajemy czerwoną cebulę pokrojoną w cienkie pół talarki i ogórki posiekane w czwórki.
Krok 5 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto
6
Składniki doprawiamy solą i pieprzem do smaku i polewamy oliwą z oliwek. Następnie mieszamy i chłodzimy przed podaniem.
Krok 6 - Sałatka z jabłkiem i brzoskwinią  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 20.07.2015 23:07
smakowita musi być
Łukasz15 20.07.2015 22:59
Bardzo dobra
irenka 20.07.2015 22:34
na pewno pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak