letnie jagodzianki

letnie jagodzianki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • mąka

    4 szklanki
  • cukier

    5 łyżek
  • mleko

    3/4 szklanki
  • masło

    15 dkg
  • sól szczypta

  • Farsz:

  • jagody

    2 szklanki
  • cukier

    4 łyżki
  • drożdże

    4 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie składniki ciasta wymieszaj i zagnieść-powinno odstawać od dłoni.przykryj miskę ściereczką,odstaw w ciepłe miejsce.gdy podwoi objętość,wyjmij na stolnicę,rozwałkuj na grubość 1/2 cm,pokrój w kwadraty o boku 8 cm.na środku każdego ułóż porcję jagód,oprósz tarta bułką i cukrem,zlep.ułóż na oprószonej mąką blasze,odstaw na 30 min.piecz 20 min. w tem. 200*c.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna87

24.10.2012 19:11
super

Aneta41

08.07.2012 19:41
sezon na jagodzianki . lubię je

eli_555

22.09.2010 10:29
pychotka,mniam,mniam

alaaa

02.09.2010 10:18
bardzo lubię jagodzianki,łatwy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat