Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leczo z cukinią i czerwoną fasolą

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 200 gram chudej
cebula 2 sztuki
papryka żółta 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
pomidory 2 duże
fasola czerwona z puszki
cukinia 3 sztuki, młoda
ketchup pikantny 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
bulion warzywny 1/2 szklanki
olej 2 łyżki
Majeranek suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Leczo z cukinią i czerwoną fasolą

Kroki postępowania

1
Kiełbasę pokroić w półplasterki i podsmażyć na oleju.
Krok 1 - Leczo z cukinią i czerwoną fasolą foto
2
Dodać cebulę pokrojoną w półplasterki, doprawić majerankiem, pieprzem i solą.
Krok 2 - Leczo z cukinią i czerwoną fasolą foto
3


Paprykę umyć oczyścić z nasion, pokroić w paski i dodać do cebuli z kiełbasą. Chwilę razem smażyć.
Krok 3 - Leczo z cukinią i czerwoną fasolą foto
4
Cukinię pokroić dodać do reszty, posypać papryką i dodać ketchup. Pomidory obrać ze skórki i zetrzeć na tarce, dodać do warzyw. Podlać bulionem i dusić do miękkości cukinii. Na koniec dodać czerwoną fasolę . Można zagęścić mąką wymieszaną z wodą. Jeśli trzeba, doprawić pieprzem i solą.
Krok 4 - Leczo z cukinią i czerwoną fasolą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 20.07.2015 11:07
wygląda smacznie
gosia56 20.07.2015 09:23
pyszne danie;)
Damiano
Damiano 20.07.2015 08:58
bardzo dobre leczo
ilka01 20.07.2015 08:57
pyszne danie :)
Benita 19.07.2015 23:04
Moje ulubione danie
gosia1988 19.07.2015 21:27
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak