Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owoce do tortu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
śliwki 1 kg
jabłka 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Owoce do tortu

Jabłka i gruszki obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, drobno pokroić. Ze śliwek usunąć pestki, również drobno pokroić. Zasypać owoce cukrem i pozostawić na 24 godziny. Następnie zlać z nich sok i zagotować. Na wrzątek wrzucić owoce. Zagotować i odstawić. Przełożyć do słoików i pozostawić w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 23.04.2011 22:28
super
Goya 22.01.2011 14:16
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak