Owoce do tortu

Owoce do tortu

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1 kg
  • śliwki

    1 kg
  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka i gruszki obrać ze skóry, usunąć gniazda nasienne, drobno pokroić. Ze śliwek usunąć pestki, również drobno pokroić. Zasypać owoce cukrem i pozostawić na 24 godziny. Następnie zlać z nich sok i zagotować. Na wrzątek wrzucić owoce. Zagotować i odstawić. Przełożyć do słoików i pozostawić w chłodnym miejscu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

23.04.2011 22:28
super

Goya

22.01.2011 14:16
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat