Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuły pod pierzynką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Sałatka

brokuł 1 sztuka
pomidor 2 sztuka
jajko 3 sztuka
pieczarki 6 sztuka
olej do smażenia

Sos

majonez 2 łyżka
jogurt naturalny 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuły pod pierzynką

Kroki postępowania

1
Brokuły gotujemy w tradycyjny sposób. Gdy będą już chłodne przecinamy na mniejsze cząstki i układamy na dużym talerzu. Pomidora parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w ósemki, które układamy na brokułach.
Krok 1 - Brokuły pod pierzynką  foto
2
Oczyszczone pieczarki przecinamy na pół i podsmażamy na oleju. Gdy będą już rumiane układamy na składnikach.
Krok 2 - Brokuły pod pierzynką  foto
3
Jajka gotujemy na twardo. Następnie studzimy i obieramy. Kroimy w czwórki i układamy na samym wierzchu.
Krok 3 - Brokuły pod pierzynką  foto
4
W osobnej misce przygotowujemy sos. Mieszamy ze sobą majonez, jogurt, sól, pieprz i zioła prowansalskie.
Krok 4 - Brokuły pod pierzynką  foto
5
Danie polewamy sosem i podajemy.
Krok 5 - Brokuły pod pierzynką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.04.2016 21:29
bardzo smaczne
Jagódka77 19.08.2015 18:49
pysznie wygląda
Łukasz15 18.07.2015 22:26
Pyszności.
Czarnula666 18.07.2015 20:20
Bardzo smaczne
gosia1988 18.07.2015 20:00
robię podobnie - pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak