Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wino wiśniowe na skórce z pomarańczy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wódka 1 l
skórka pomarańczowa z 2 sztuk
Goździki całe Prymat 1 łyżka
sok z wiśni 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Wino wiśniowe na skórce z pomarańczy

Do niewielkiego naczynia wkładamy skórkę z obranych pomarańczy i goździki. Zalewamy wódką. Następnie odkładamy w ciemne miejsce na ok. 3 tygodnie. Po tym czasie sok z wiśni mieszamy z przygotowanym przed kilkoma tygodniami mieszaniną i rozlewamy do butelek.

Możemy dodać ewentualnie kilka łyżek cukru (ale nie dużo, tak do smaku). Odstawiamy do leżakowania na ok. 7-8 miesięcy. Po tym czasie wino można spożywać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 18.07.2015 21:19
zapewne pyszne ;)
mysza75 18.07.2015 19:09
jakie to dobre mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak