Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

włoszczyzna
opakowanie żelatyny
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat 3
migdałów 20 dag
rodzynek 10 dag
sól
karp 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Z jarzyn przygotować wywar, dodać listki laurowe, sól, pieprz, ziele angielskie. Ugotować w nim sprawionego, pokrojonego na dzwonki karpia. Ułożyć porcje ryby na półmisku, posypać rodzynkami i sparzonymi migdałami. Zalać wywarem z żelatyną. Schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 16.10.2015 18:19
niezła ryba
Betka 03.04.2013 12:36
mniam smaczny;)
iwona332 29.01.2011 00:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak