Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica z dorsza 180 g
bób 100 g
czosnek ząbki 1 sztuka
Czarnuszka nasiona Prymat 1 łyżeczka
truskawki świeże 50 g
lawenda 1 łyżeczka
pieprz różowy 1 łyżeczka
miód 1 łyżeczka
oliwa
masło
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica z dorsza, bób z czarnuszką, truskawki z różowym pieprzem i lawendą

Bób blanszujemy 3-4 minuty w osolonej wodzie z masłem i przelewamy zimną wodą, żeby nie stracił koloru. Jeżeli chodzi o obieranie bobu to zostawiam to w waszej gestii. Ja osobiście lubię również łupinki. Na maśle szklimy posiekany czosnek, dodajemy bób i czarnuszkę - wszystko razem podsmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Dorsza oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Smażymy na oliwie z oliwek z maslem. Najpierw około 8 minut na skórze, potem około 2 minuty z drugiej strony.
Truskawki podsmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z masłem i miodem przez mniej więcej 30 sekund. Na koniec dodajemy różowy pieprz i lawendę.

Smacznego ! :) Bon Appetit ! :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.09.2016 20:03
Wyśmienita ryba z dodatkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak