Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany kozi ser, kurki z bobem, kwiaty begonii

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kozi ser twardy 100 g
kurki 50 g
bób 50 g
kwiaty begonii 10 sztuk
oliwa 100 ml
anyż gwiazdki 1 sztuka
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
czosnek ząbki 1 sztuka
szalotka 1 sztuka
masło 50 g
rozmaryn świeży 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany kozi ser, kurki z bobem, kwiaty begonii

Zaczynamy od marynaty do sera. Oliwę, anyż, gorczycę, suszony rozmaryn i czosnek rozcieramy dokładnie w moździerzu. Kozi ser umieszczamy w wąskim naczyniu (np. szklance) i zalewamy go wcześniej przygotowaną marynatą. Pozostawiamy w lodówce na przynajmniej 12h. Bób blanszujemy w osolonej wodzie z masłem i obieramy. Na maśle podsmażamy posiekaną szalotkę. Dodajemy kurki, świeży rozmaryn i soterujemy około minuty. Dodajemy bób, doprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy przez chwilę aż bób złapie temperaturę. Wykładamy na talerz kurki z bobem, kozi ser (można go pokruszyć) i kwiaty begonii.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak