Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka genueńska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1-2 sztuki
oliwa 6 łyżek
ocet winny 2 łyżki
posiekana zielenina 1 garść
sól, pieprz do smaku
ziemniaki ugotowane w mundurkach sztuk
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
papryka marynowana 1 strąk

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka genueńska

Ziemniaki obrać, pokroić w cienkie plasterki lub w kostkę. Cebulę drobno posiekać lub zetrzeć na tarce. Oliwę ubić z octem winnym, szczyptą soli i pieprzu, wymieszać z rozdrobnioną cebulą, a następnie zalać ziemniaki i delikatnie je wymieszać. Odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Przed samym podaniem tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem, wymieszać z ziemniakami i obficie posypać zieleniną. Przybrać pokrojoną w paseczki papryką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.12.2011 11:51
pycha
pioge7 05.12.2010 11:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak