Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniowe clafoutis

4.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czereśnie 200 g
jajko 2 sztuki
cukier 50 g
sól szczypta
mąka pszenna 50 g
wanilia laski 1 sztuka
mleko 3,2% 125 ml
roztopione masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowe clafoutis

Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy. Mieszamy dokładnie jaja, cukier i sól. Dodajemy mąkę i mieszamy. Do całości dodajemy mleko,masło oraz nasionka z laski wanilii. Wszystko mieszamy na jednolite ciasto. Foremki smarujemy masłem i oprószamy cukrem. Wkładamy do nich czereśnie. Całość zalewamy naszym ciastem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 40 minut.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 17.07.2015 23:18
super deserek
kloruś 17.07.2015 20:23
chętnie by skosztowała!
Saga123 17.07.2015 16:44
apetycznie wygląda :)
Wacław 17.07.2015 16:31
znakomity deser :-)
Wiktoria29 17.07.2015 16:30
smaczna propozycja
mirosława4 17.07.2015 15:40
apetyczne :)
cukiereczek 17.07.2015 15:19
poproszę - chętnie spróbuję
Adamorek 17.07.2015 13:32
letnie pyszności
dom-agi 17.07.2015 13:20
Z chęcią bym spróbowała!
Konczi 17.07.2015 11:26
Pyszności u Ciebie !!! Zostaję :D
Renata9 17.07.2015 10:50
Taki deserek to bym zjadła :-)
Ania96 17.07.2015 09:21
zjadłabym chociaż trochę, bo wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak