Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany Camembert, dziki ryż z kuminem i czereśnie z lubczykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 120 g
ryż dziki 50 g
anyż gwiazdki 3 sztuki
kumin 1 łyżeczka
czereśnie 100 g
czosnek ząbki 1 sztuka
lubczyk świeży 1 łyżka
masło do smażenia
oliwa
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany Camembert, dziki ryż z kuminem i czereśnie z lubczykiem

Dziki ryż gotujemy w osolonej wodzie z anyżem i kuminem przez 20-25 minut.
Czereśnie drylujemy i smażymy na maśle przez minutę. Dodajemy posiekany czosnek, lubczyk i doprawiamy solą oraz pieprzem
Camembert skrapiamy oliwą i grillujemy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni grillowej po około 2 minuty z każdej strony.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 17.07.2015 16:30
ciekawa propozycja
Monika-twin 17.07.2015 14:30
Fajnie wygląda, dziki ryż super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak