Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki wieprzowe z masłem warzywnym

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1/2 kg
żółtko jajek 2 szt.
cebula biała 1 szt
masło 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
posiekana zielenina 1 łyżka/ natka pietruszki, koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki wieprzowe z masłem warzywnym

Wykonanie:
Masło połączyć z sokiem z cytryny, posiekaną zieleniną, uformować wałek, zawinąć w pergamin i zamrozić. W między czasie mięso zmielić, wymieszać z żółtkami, dodać dwie łyżki wody, startą cebulę, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać składniki. Formować sznycelki i usmażyć z obu stron na oleju na złoto. Sznycelki podawać przybrane krążkami masła wyjętego z zamrażarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 18.07.2015 10:49
smaczny obiadek
w mojej kuchni 17.07.2015 19:06
pyszne danie do zjedzenia
IKrakowianka 17.07.2015 10:31
super danie
Pani Domu 17.07.2015 10:00
apetyczne kotleciki
Futka 17.07.2015 05:23
Świetne i bardzo smakowite kotleciki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak