Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawki pod kruszonką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruszonka

mąka pszenna 3/4szkl
cukier 4 łyżki
masło 1/3 kostki

Lista składników

budyń waniliowy 2 opakowania
mleko
truskawki świeże 300g
Biszkopty

Przepis i sposób przygotowania na: truskawki pod kruszonką

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki na kruszonkę umieszczamy w jednej misce i ugniatamy do uzyskania jednolitej masy.
Krok 1 - truskawki pod kruszonką foto
2
Budyń przygotowujemy według przepisu na opakowaniu ( możemy zmniejszyć ilość mleka o połowę lub 1/3 by budyń był gęstszy)
Krok 2 - truskawki pod kruszonką foto
3
Na dnie kokilek układamy biszkopty.
Krok 3 - truskawki pod kruszonką foto
4
Następnie wykładamy warstwę budyniu i pokrojone truskawki.
Krok 4 - truskawki pod kruszonką foto
5
Następnie kruszymy kruszonkę na górę ( w tym celu można użyć tarki). Pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach do zrumienienia się góry.
Krok 5 - truskawki pod kruszonką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 16.09.2016 20:38
Dobre słodkości
asiatok 14.06.2016 15:06
Kocham taki deser
Megi 01.06.2016 16:16
pyszny deser
atort111
atort111 10.10.2015 23:57
bardzo smakowiecie
Jadwiga/Jaga85 16.07.2015 23:34
Pyszny deserek!
Renataj 16.07.2015 22:20
Fajny pomysł. Podałabym jeszcze do nich gałkę lodów:)
Babeczka35 16.07.2015 22:06
Pyszne,też takie robię:)
Ewa Wojtaszko 16.07.2015 21:46
uwielbiam,a najlepiej na śniadanie :)
Ania96 16.07.2015 19:14
jadłam ostatnio taki deser, był pyszny!
marcia7 16.07.2015 17:00
smakowite deserki
Zdzisław 16.07.2015 16:26
takie słodkości lubię
Ania67 16.07.2015 16:23
Przepyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak