Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące pieczarki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki główne

pieczarki - kapelusze 10 szt
jajko 2-3 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka

Składniki dodatkowe

olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące pieczarki

Pieczarki czyścimy, myjemy i osuszamy.
Jajka roztrzepujemy widelcem i przyprawiamy obficie Kucharkiem oraz pieprzem.
Moczymy kapelusze w rozmąconym jajku i dokładnie obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron. Wykładamy na papierowe ręczniki aż ocieknie nadmiar tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.07.2015 07:16
smaczna przekąska
Bernadeta1 15.07.2015 21:32
na pewno smaczne
irenka 15.07.2015 20:34
pyszne jedzonko
Anna169Hosz 15.07.2015 18:47
Bardzo apetyczne!
gosia561 15.07.2015 15:37
lubię na przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak