Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto Rafaello

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kraksy słone 1 opakownaie
wiórki kokosowe 1 szklanka
budyń śmietankowy 1 opakowanie
mleko 2% 2 szklanki
masło 1/2 kostki
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto Rafaello

Mleko razem ze szklanka cukru doprowadzamy do wrzenia.Dodajemy budyń, przygotowujemy masę, studzimy
Blaszkę wykładamy krakersami. Następnie wylewamy 1/3 masy budyniowej.
Ponownie wykładamy krakersami i wylewamy masę budyniową, krakersy i masę. Powinny powstać 3 warstwy. Na wierzch wysypujemy równomiernie wiórki kokosowe.Wstawiamy do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak