Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba smażona-tradycyjnie w panierce

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba ilośc wedle uznania
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 4 łyżki
mleko do namoczenia ryby
jajko 1-2 sztuki
mąka pszenna do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Porada

tradycyjnie usmażona ryba idealnie pasuje na obiad do ziemniaków lub na kolację (na zimno) z chlebkiem

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba smażona-tradycyjnie w panierce

Rybę (dowolna) poporcjować ,umyć i zalać zimnym mlekiem,odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie lekko ją osuszyć i przyprawić solą i pieprzem oraz polać sokiem z cytryny. Rybę obtoczyć w mące pszennej,następnie w jajku i bułce tartej( nadmiar strzepać) smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoto-brązowy kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 14.07.2015 21:02
Idealnie usmażona rybka ;)
halina17 14.07.2015 19:42
Dobra ryba.
dom-agi 14.07.2015 15:17
Wygląda pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak