Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia z sosem śmietanowo-koperkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z tilapii 2 małe filety na osobę
przyprawy
mąka pszenna 2-3 łyżki
olej do smażenia

sos

koperek 1 pęczek
śmietana 18-procentowa 300 ml
mąka pszenna 1 łyżka
kostka rosołowa 1 sztuka
przyprawy

Porada

rybę podawać polaną sosem

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia z sosem śmietanowo-koperkowym

Wykonanie

Rybę dobrze umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym i przyprawić wg uznania
(ja dałam przyprawę do ryb, biały pieprz i czosnek granulowany)
Odstawić na kilka minut.

W garnku zagotować 250 ml wody z 1/2 kostki rosołowej.
Dodać Śmietanę i posiekany koperek,zagotować, doprawić do smaku(pieprz,sól) i zagęścić łyżką mąki.

Rybę obtoczyć w mące pszennej i smażyć na złoto na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula666 14.07.2015 21:04
Robie podobnie, jest przepyszna ;)
Renataj 14.07.2015 18:08
Lubię rybę w zestawie z koperkiem - czyli coś w sam raz dla mnie:)
marcia7 14.07.2015 14:19
cudowna jest za zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak