Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brązowy ryż ze szpinakowym sosem a la pesto i wędzonym twarogiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 200 g
szpinak świeży 250 g
orzeszki ziemne 3 garście
miód 1 łyżka
ocet balsamiczny 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
olej rzepakowy
ser wędzony 100 (twaróg) g

Przepis i sposób przygotowania na: Brązowy ryż ze szpinakowym sosem a la pesto i wędzonym twarogiem

Ryż zalewamy 2,5 szklankami wody i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.
Szpinak blendujemy z orzeszkami ziemnymi uprażonymi na suchej patelni, czosnkiem, octem i miodem. Cały czas blendując dolewamy stopniowo olej do uzyskania pożądanej konsystencji sosu. Doprawiamy solą i pieprzem.
Ryż łączymy z sosem. Dodajemy pokruszony twaróg. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 12.08.2015 21:30
pyszności :)
Monika-twin 14.07.2015 16:24
moje smaki.
Mniam 14.07.2015 11:47
Mmm... z wędzonym twarogiem, który bardzo lubię :))
IKrakowianka 14.07.2015 10:32
smaczne połączenie
marzut 14.07.2015 09:46
super przepis
2milutka 14.07.2015 09:27
pysznie wygląda
jagoda5913 14.07.2015 08:26
Super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak