Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem waniliowy z białego sera

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 1 opak.
mleko 1/2 l
sól szczypta
cukier waniliowy 2 opak.
cukier 3 łyżki
śmietana 27-36% 4 łyżki
biały ser 250 tłusty

Przepis i sposób przygotowania na: Krem waniliowy z białego sera

1.Proszek budyniowy wymieszać z odrobiną mleka. Pozostałe mleko zagotować r solą i cukrem. Dodać rozmieszany proszek budyniowy, doprowadzić do wrzenia, stale mieszając.

2.Garnek z budyniem wstawić do zimnej wody, często mieszać.

3.Jak tylko budyń będzie lekko ciepły dodać biały ser i śmietankę, Trzepaczką do piany ubić lekko gęsty krem.

4.Krem przed podaniem przełożyć do szklanych pucharków. Przybrać owocami i prażonymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.08.2011 20:51
to jest po prostu pyszne
ewelinapac 08.12.2010 15:10
wygląda świetnie i na pewno tez tak smakuje
iwona332 20.09.2010 11:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak