Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowa pianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
żółtko jajek 2 szt
białko 2 szt
cukier 3 łyżki
sok winogronowy 1/4 l
maliny świeże 500 g
ser pełnotłusty 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa pianka

1.Żelatynę namoczyć w ziemnej wodzie i rozpuścić w ciepłej kąpieli wodnej. Żółtka wymieszać z cukrem i ubić. Dodać sok winogronowy. Rozpuszczoną żelatynę dodać do kremu i dokładnie wymieszać. Maliny rozgnieść, dodać do kremu, odstawić w chłodne miejsce.

2.Białka ubić na sztywna pianę. Kiedy krem owocowy zacznie tężeć, dodac do niego pianę a białek oraz jogurt. Wymieszać i przełożyć do miseczek. Deser odstawić w chłod ne miejsce i poczekać, aż stężeje.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia21 10.09.2010 20:00
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak