Malinowa pianka

Malinowa pianka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żelatyna

    2 łyżeczki
  • żółtka

    2 szt
  • białka

    2 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • sok winogronowy

    1/4 l
  • maliny

    500 g
  • ser pełnotłusty

    300 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Żelatynę namoczyć w ziemnej wodzie i rozpuścić w ciepłej kąpieli wodnej. Żółtka wymieszać z cukrem i ubić. Dodać sok winogronowy. Rozpuszczoną żelatynę dodać do kremu i dokładnie wymieszać. Maliny rozgnieść, dodać do kremu, odstawić w chłodne miejsce.

2.Białka ubić na sztywna pianę. Kiedy krem owocowy zacznie tężeć, dodac do niego pianę a białek oraz jogurt. Wymieszać i przełożyć do miseczek. Deser odstawić w chłod ne miejsce i poczekać, aż stężeje.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Emilia21

10.09.2010 20:00
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat