Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka ze ślimaków i rydzów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ślimaki konserwowe 24 szt
rydze 100 gram
białe wino 100 ml
śmietana 18-procentowa 200 ml
sól do smaku
natka pietruszki 1 peczek
mleko 200 ml
szalotka 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka ze ślimaków i rydzów

Ślimaki smażymy z szalotka.Dodajemy rydze(wczesniej parzone w mleku).Całosc podlewamy winem po odparowaniu dodajemy śmietane i gotujemy 1 minute.Doprawiamy i na koniec dodajemy świeżą pietruszke.Polecam ciepła bagietke.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 21.10.2011 14:16
nie dla mnie
kielcok1 10.09.2011 11:27
o jej może być dobre
Marcin46
Marcin46 26.09.2010 07:31
Odważne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak