Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

kapusta 2 główki
koperek 1 pęczek
kiełbasa śląska 3 pętka
żeberka wieprzowe 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ocet jabłkowy
cukier kryształ

Składniki zasmażki

mąka pszenna 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta

Umyte żeberke wstawiamy do wody i gotujemy wywar mięsny. Następnie szatkujemy kapustę , a potem sparzamy ją wrzątkiem. Po chwili do ugotowanego wywaru wrzucamy sparzoną kapustę. Kiełbaskę kroimy w kosteczkę, koperek siekamy dorbiutko i wszystko dodajemy do kapusty. Przyprawiamy kucharkiem i pieprzem czarnym mielonym. Gdy jest kapusta miękka robimy zasmażkę z oleju i mąki. Na patelnię wlewamy olej i gdy się rozgrzeje wrzucamy łyżkę mąki i mieszamy. Gdy zasmażka jest już gotowa wlewamy ją do garnka i czekamy aż się wszystko zagotuje. Wtedy danie jest już gotowe do spożycia. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 13.07.2015 14:49
idealna na letni obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak