Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna dorada w najprostszej wersji - z czosnkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 1-2 szt
czosnek 4-5 ząbków
oliwa 3-4 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 1-2 wiórki

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna dorada w najprostszej wersji - z czosnkiem

Ryby dokładnie umyć i osuszyć. Natrzeć solą, pieprzem i oliwa - w srodku i na zewnątrz. Obłożyć pokrononym w plasterki czosnkiem (włożyc go również do środka) Odstawić na chwilę do lodówki. Nastepnie ułożyć na folii aluminiowej i włożyć do piekarnika nagrzanego do 20 stopni. Piec około 20 minut. W połowie pieczenia na rybie ułożyc masło lub rybę wraz z masłem od razu zawinąć w folię i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 14.07.2015 22:10
dobra ryba :)
Anna169Hosz 13.07.2015 11:38
Przepis prosty a rybka bardzo smaczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak