Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułeczki z lodówki

3.0
(15)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 50 gramów
mleko 2 szklanki
jajko 2 sztuki
mąka 1 kilogram
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
mleko do posmarowania
drożdże 50 gramów

Przepis i sposób przygotowania na: Bułeczki z lodówki

Masło, drożdże, mleko, jajka, mąkę, sól połączyć i zagnieść na jednolite ciasto. Uformować bułki, wyłożyć na wysmarowanej blasze i na noc włożyć do lodówki. Rano bułki posmarować mlekiem i posypać ziarnami. Piec 15-20 min w 190 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 19.04.2013 13:17
Lubię ten "lodówkowy" sposób na ciasto drożdżowe, a Twoje bułeczki wyglądają jak "spod igły", świetne.
misia53 27.11.2012 23:02
ciekawe bułeczki
Krystyna32 10.03.2012 11:23
fajne
IZABELA29 05.03.2012 08:31
świetny przepis
Ela15 02.07.2011 09:05
fajny przepis
Grażyna13 29.05.2011 18:23
Ciekawy przepis :)
Ewelina47 11.05.2011 07:28
super
traktorek 30.04.2011 15:01
pycha
PaniMISIOWA 26.03.2011 11:31
nie ma to jak własne bułeczki!
Edyta38 12.02.2011 16:06
super:)
wolochski 25.01.2011 20:05
super
Neetka90 27.12.2010 18:14
Wyglądają smakowicie. ;)
alaaa 13.09.2010 15:48
no tak z lodówki,wieczorem robisz bułeczki a rano tylko do piekarnika i na śniadanie ciepłe bułeczki
Anna189 13.09.2010 10:45
drożdżowe z lodówki a zawsze myślałam że w ciepłym muszą być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak