Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciemne babeczki z czereśniami.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 3 sztuki
mąka krupczatka 1 szklanka
cukier kryształ 1/2 szklanki
olej z pestek winogron 1/3 szklanki
kakao 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Owoce

czereśnie

Dodatkowo

cukier puder do oprószenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ciemne babeczki z czereśniami.

Kroki postępowania

1
Wydrylować czereśnie z pestek.
Krok 1 - Ciemne babeczki z czereśniami. foto
2
Do miski wbić całe jajka oraz dosypać cukier, zmiksować.
Krok 2 - Ciemne babeczki z czereśniami. foto
3
Wsypać ciemne kakao i dalej miksować.
Krok 3 - Ciemne babeczki z czereśniami. foto
4
Do masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz wlać olej.
Krok 4 - Ciemne babeczki z czereśniami. foto
5
Dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Krok 5 - Ciemne babeczki z czereśniami. foto
6
Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki, a następnie napełnić je ciastem do 2/3 wysokości.
Krok 6 - Ciemne babeczki z czereśniami. foto
7
Do każdej papilotki włożyć po kilka czereśni. Następnie wsadzić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 20 minut do tzw. "suchego patyczka".
Krok 7 - Ciemne babeczki z czereśniami. foto
8
Ostudzone babeczki oprószyć cukrem pudrem.
Krok 8 - Ciemne babeczki z czereśniami. foto
9
Smacznego !
Krok 9 - Ciemne babeczki z czereśniami. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 13.07.2015 08:44
wspaniałe babeczki
Krystyna32 13.07.2015 08:25
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak