Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1/2 kg
kukurydza 1 puszka
jsjko 1 sztuka
żółty ser 15 dkg
mleko 3 łyżki
masło 3 łyżeczki
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z kukurydzą

Kukurydzę osączyć, masło roztopić i dusić w nim kukurydzę z ziołami około 5-10 minut. Ostudzić, dodać jajo i starty ser. Mięso pokroić w cienkie plastry, rozbić, natrzeć solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć łyżkę farszu z kukurydzy, zwinąć ciasno, spiąć wykałaczką, zanurzyć w mleku, obtoczyć w tartej bułce i smażyć ze wszystkich stron na oleju, na bardzo małym ogniu. Podawać z kaszą i pikantną surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 10.08.2011 08:34
mniam
artur7 10.08.2011 08:34
mniam
traktorek 15.04.2011 17:08
świetne
kuklik 18.03.2011 09:26
ciekawy środek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak