Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drozdżowe rogaliki z lodówki

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 50 g
śmietana 18 proc 1 szklanka
cukier waniliowy 2 łyżki
cukier kryształ 2 łyzki
margaryna 1/2 kostki
jajko 2 szt
mąka 3 szklanki
dżem do srodka

Przepis i sposób przygotowania na: Drozdżowe rogaliki z lodówki

Drożdże wymieszać z cukrem i odstawić na chwilkę (aż zaczną pracować). Dodać przesianą mąkę, śmietanę, margarynę, cukier waniliowy i jajka. ZAgniesć ciasto. Odstawic na godzinę do lodówki. Po tym czasie wyjąć, podzielic na cztery czesci. Kazdą część rozwałkować tworząc okrąg i podzielić na osiem trójkątów. Na każdy z nich nakładać łyzęczke dżemu, i zwijać ciasto tak aby powstał rogalik. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszcze. Piec około 15-20 minut w temperaturze 180-200 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.07.2015 17:50
Bardzo takie lubię
Zdzisław 12.07.2015 09:27
takie słodkości na deser lubię
Iwusia 11.07.2015 22:53
lubię rogaliki
agnieszka214 11.07.2015 22:37
Ciekawy pomysł na rogaliki
barbara11561 11.07.2015 22:19
świetne domowe rogaliczki:)
2milutka 11.07.2015 21:27
pysznie wyglądają :)
irenka 11.07.2015 21:06
fajny przepis,na pewno przepyszne rogaliki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak