Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche paluszki maślane

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 350 g
brązowy cukier 175 g
mąka 500 g
cynamon 1 łyżeczka
brązowy cukier 150 g (do obtoczenia paluszków)

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche paluszki maślane

1.Masło ucierać z cukrem do jego cał kowitego rozpuszczenia. Dodać w 2 lub 3 porcjach mąkę, dokładnie wymieszać, wyrobić ciasto i odsta wić do schłodzenia

2.Ciasto ponownie zagnieść, na posy panej mąką stolnicy rozwałkować na grubość 2 cm, ułożyć na wysma rowanej tłuszczem blasze.

3.Włożyć na środkowy poziom gorącego piekarnika i upiec. Natych miast po upieczeniu pokroić w pa ski szerokości palca. Cukier wymie szać z cynamonem i obtoczyć w nim jeszcze ciepłe paluszki, m Maślane paluszki ułożyć warstwami^ w blaszanym pudełku na herbatni ki. Przechowywać zamknięte w chłodnym miejscu nie dłużej niż 4 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak