Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy gdańskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar mięsno-warzywny 1/2 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
natka pietruszki
olej
sól, pieprz do smaku
tymianek
schab 50=60 (karkowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy gdańskie

Wyjąć kość, pokroić mięso na plastry, rozbić je, posolić, oprószyć pieprzem. Na środek każdego plastra nałożyć trochę posiekanej natki z pietruszki. Zrazy zwinąć, obtoczyć w mące, obsmażyć tak, aby były rumiane, na gorącym tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać wywarem, dodać suszoną włoszczyznę i odrobinę tymianku. Dusić do miękkości na małym ogniu (30-40 minut). Dodać śmietanę roztrzepaną w kubku z niepełną łyżeczką mąki i wywarem, zagotować. Przyprawić do smaku pieprzem i przyprawą. Najlepiej smakują z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 07.02.2012 21:15
super
Seba 05.12.2011 12:03
super
mala2021 02.05.2011 07:28
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak