Składniki:
zakwas żytni | 1 szkl |
mąka pszenna | 600 g |
mąka żytnia | 1 szkl |
drożdże | 30 g |
woda letnia | |
sól | 1 łyżka |
otręby pszenne | 3-4 łyżki |
siemię lniane | 3 łyżki |
Kminek cały Prymat | 2 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
smalec | 1 łyżka |
zakwas żytni | 1 szkl |
mąka pszenna | 600 g |
mąka żytnia | 1 szkl |
drożdże | 30 g |
woda letnia | |
sól | 1 łyżka |
otręby pszenne | 3-4 łyżki |
siemię lniane | 3 łyżki |
Kminek cały Prymat | 2 łyżki |
cukier | 1 łyżeczka |
smalec | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: