Racuszki z orzechów laskowych

Racuszki z orzechów laskowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białko

    1 szt
  • cukier

    50 g
  • skórka cytrynowa

    1/4 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • orzeszki laskowe

    100 g
  • wafle

    25 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.W głębokim talerzu ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Dodać drobno startą skórkę cytrynową, sok z cytryny i mielone orzeszki.

2.Wafle ułożyć na blasze. Za pomocą dwóch łyżeczek wykroić z ciasta niewielkie placuszki i ułożyć je na wafelkach. W każdy z placuszków wcisnąć połówkę kandyzowanej czereśni lub kawałek włoskiego orzecha.

3.Blachę z racuszkami trzymać 2 go-dżiny w temperaturze pokojowej, następni włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec az pieczywo stanie sie chrupiące.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

26.12.2010 00:25
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat