Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z orzechów laskowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szt
cukier 50 g
skórka cytrynowa 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka
orzeszki laskowe 100 g
wafle 25 g

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z orzechów laskowych

1.W głębokim talerzu ubić białka na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Dodać drobno startą skórkę cytrynową, sok z cytryny i mielone orzeszki.

2.Wafle ułożyć na blasze. Za pomocą dwóch łyżeczek wykroić z ciasta niewielkie placuszki i ułożyć je na wafelkach. W każdy z placuszków wcisnąć połówkę kandyzowanej czereśni lub kawałek włoskiego orzecha.

3.Blachę z racuszkami trzymać 2 go-dżiny w temperaturze pokojowej, następni włożyć do rozgrzanego piekarnika i piec az pieczywo stanie sie chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 26.12.2010 00:25
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak